no se dk uk Onsdag 25. April 2018

Dagens Sitat

quote Kvinner gleder seg over komplimenter; menn tror til og med på dem.  quote
- Mikal Rode 

Rabattkode!

20% rabatt på alle produkter hos Blush.no ved bruk av rabattkoden 20PROSENT
peter
buffy
spill
facebook
Plus500

Meny

Nordisk Tribun
Forsiden
Gratis Spill
Ukens Film
TV Guide
Quiz
Tips en venn
Kontakt Oss
Sett som Startside

quiz
film
tv

Spørsmål om Ukens Film
 Abboner på Ukens Film via RSS Supervolcano
Supervolcano, BBCs drama i dokumentarstil tegner et bilde av den katastrofen som ville inntreffe om den sovende supervulkanen under Yellowstone park våknet til live.
 

Peter the Great
Miniserien "Peter den Store" forteller historien om hvordan en av historiens viktigste figurer løftet Russland inn i den moderne tid, ofte med hård hånd, og skapte en stormakt.
 

Portrait of Jennie
Joseph Cotten spiller maleren som stadig møter en kvinne som ser ut til å bli unaturlig mye eldre for hver gang i "Portrait of Jennie".
 

The Day the Universe Changed
I denne 10 episoders dokumentarserien fra 1985 viser vitenskapshistorikeren James Burke hvordan våre idèer og vante forestillinger påvirker hvordan vi ser verden omkring oss, og at når vi forandrer mening, så forandrer også universet seg fra vårt ståsted.
 

The Keep
En gruppe Tyske soldater under Annen Verdenskrig har blitt beordret til å vokte et fjellpass i Romania. På tross av advarsler innlosjerer de seg i den gamle festningen. Men de oppdager etterhvert at de ikke er alene.
 

Cosmos: A Personal Voyage
"Cosmos: A Personal Voyage" er astronomen og folkeopplyseren Carl Sagans 13 episoder lange serie om universet og menneskets plass i og forståelse av det.
 

The Big Heat
The Big Heat er en Film Noir fra 1953 film noir regisert av Fritz Lang, med Glenn Ford, Gloria Grahame og Lee Marvin i hovedrollene, om en politimann som vil hevne mordet på sin kone.
 

The Ascent of Man
Matematikeren Jacob Bronowskis serie for BBC "The Ascent of Man" fra 1973, om menneskets fremvekst som tenkende vesen, er ett av høydepunktene av kunnskapsformidlende fjernsyn.
 

The Ghost and Mrs. Muir
Gene Tierny deler bolig med spøkelset av en gammel sjømann i det romantiske dramaet "The Ghost and Mrs. Muir" fra 1947.
 

Medieval Lives
Tidligere Monty Python-medlem og historiker Terry Jones viser deg hvordan livet ditt ville artet seg om du ble født i Middelalderen.
 

Gaslight
Ingrid Bergman spiller Paula i George Cukors klassiske film om en kvinne som begynner å tvile på sin egen forstand.
 

In the footsteps of Alexander The Great
Den Britiske historikeren Michael Wood følger i fotsporene til Alexander Den Store gjennom Hellas, Midtøsten og Asia.
 

Testimony
Den Russiske komponisten Dmitrij Sjostakovitsj' musikk gjenspeiler hans liv i skyggen av diktatoren Stalin. Regisør Tony Palmers "Testimony" fra 1988 er den mest uortodokse, men kanskje også dypeste biografiske filmen om noen musiker.
 

In Search Of The Trojan War
For mer en tre tusen år siden raste en av Midtøstens mange kriger. Denne skulle vise seg å være en av de viktigste i historien, selv om den muligens var fullstendig oppdiktet, for den la grunnlaget for all senere Vestlig sivilisasjon.
 

Journey to the Center of the Earth
Jules Vernes klassiske skrøne om en gruppe eventyrere som finner veien til en annen verden Jordens indre.
 

Blood of the Vikings
Var Vikingene de brutale barbarene de fleste mennesker Verden over husker dem som. Dro de bare til de Britiske øyene for å herje og plyndre. Eller slo de seg ned. Og stammer folk i Storbritannia delvis fra dem?
 

The African Queen
En fordrukken elevkaptein og en misjonærdatter er på vei med båt gjennom den sentral-Afrikanske jungelen under Den Første Verdenskrig for å senke en Tysk kanonbåt med hjemmesnekrede torpedoer.
 

The Most Evil Men In History
"The Most Evil Men In History" forteller historien til mange av de galeste, men også kaldt kalkulerende menn og kvinner som noen gang har levd, fra den sinnsyke Romerske keiseren Caligula, til Vlad Tepes, modellen for vampyren Dracula, til moderne monstre som Hitler, Stalin og Idi Amin.
 

Laura
Alle elsket Laura, selv politimannen som aldri har møtt henne, og etterforsker hennes mord, i det klassiske Film Noir mysteriet fra 1944.
 

Stories From the Stone Age
Historien om hvordan endringer i klima og miljø tvang våre forfedre til å legge om sin livsform og finne opp jordbruk, teknologi og organisajon som la grunnlaget for menneskelig sivilisasjon.
 

The Time Machine
Den klassiske filmen basert på H.G. Wells' science-fiction roman om vitenskapsmannen fra Victoriatidens London som bygger en tidsmaskin og reiser gjennom fremtiden, helt til menneskehetens ytterste ende.
 

Neanderthal
Neanderthalerne levde i et Europa dekket av snø og isbreer. Og de klarte seg i mye lenger tid enn vi hittil har gjort.
 

Pride and Prejudice
Jane Austens roman "Pride and Prejudice" har blitt filmet mange ganger. Men den definitive versjonen må være BBCs mini-serie fra 1995, med Jennifer Ehle som Elizabeth Bennet og, ikke minst, Colin Firth som Darcy.
 

Walking with Cavemen
"Walking with Cavemen" tar oss tilbake i tiden, på en oppdagelsesreise i menneskets forhistorie, og viser hvor mye av våre apeliknende forfedre vi fremdeles har i oss.
 

It Happened One Night
Clark Gable vant en Oscar for denne romantiske komedien fra 1934, hvor han spiller en forsoffen journalist som havner på rømmen med den bortskjemte millionærdatteren spilt av Claudette Colbert.
 

Walking with Beasts
Etter at dinosaurene døde ut for 65 millioner år siden tok pattedyrene, og dinosaurenes etterkommere fuglene, over herredømmet over Jorden. "Walking with Beasts" forteller historien om denne tiden mellom dinosaurene og vår egen tidsalder.
 

Rebecca
"I går natt drømte jeg at jeg dro til Mandalay igjen." Slik begynner den mystiske og gåtefulle filmen "Rebecca", basert på romanen av Daphne du Maurier. Rebecca var Alfred Hitchcocks første Amerikanske film - og en av hans beste.
 

Sea Monsters
I oppfølgerene til "Walking with Dinosaurs" reiser zoologen Nigel Marven tilsynelatende tilbake i tid og svømmer med monstrene som en gang fylte urtidens hav.
 

The Stendhal Syndrome
Kultskrekkfilm av den Italienske filmskaperen Dario Argento, med datteren Asia i hovedrollen.
 

Walking with Dinosaurs
På slutten av 1990-tallet gjorde BBC en av de største satsningene noen gang på en dokumentarserie, "Walking with Dinosaurs", om livet på jorda under dinosaurenes tid.
 

Inherit the Wind
En ungdomskolelærer er arrestert og står tiltalt for å ha undervist sine elever at mennesket utviklet seg fra apene i "Inherit the Wind" fra 1960.
 

De Dødes Tjern
Påskekrimen på Ukens Film er den klassiske Norske grøsseren "De Dødes Tjern" fra 1958 basert på Bernhard Borges roman, hvor en vennegjeng reiser til en avsidesliggende hytte i Østerdalen like ved et mørkt tjern...
 

The 7th Voyage of Sinbad
Effektmakeren Ray Harryhausen var ansvarlig for slike klassiske filmer som "Jason and the Argonauts" og "Clash of the Titans", bygget over de gamle Greske legendene. Men han laget også en trilogi av filmer basert på de Arabiske eventyrene til Sinbad Sjøfareren. Den første i serien er Ukens Film - "The 7th Voyage of Sinbad" fra 1958.
 

Den Første Verdenskrig
Det var krigen ingen egentlig vant. Da kanonene stilnet i 1918, og Den Første Verdenskrig var over, var det egentlig ingen som kunne si de hadde vunnet noe som helst, og nesten færre som kunne si hvorfor det hele hadde startet. Ukens film er BBCs 10 episoders serie om Den Første Verdenskrig.
 

Nosferatu
Friedrich Wilhelm Murnau skapte i vampyrfilmen "Nosferatu, eine Symphonie des Grauens" fra 1922 en mørk drømmeverden, der skyggene bokstavelig talt lever sitt eget liv. Filmen var basert på Bram Stokers klassiske roman "Dracula", selv om navn og steder ble forandret. Og mange vil påstå at den fremdeles er den beste vampyrfilmen noen gang laget.
 


 
Spørsmål om Ukens Film

Feilmeldinger

Alle videoer benytter Adobe Flash Player. Om video ikke avspilles, eller i tilfelle feil i lyd eller bilde, er det mulig du må installere/oppdatere Flash Player på din maskin. Innhold i eldre oppføringer kan også ha blitt fjernet av ekstern leverandør/rettighetshaver.

Kan man opplyses om nytt innhold?

Om du vil opplyses når Ukens Film oppdateres kan du abbonere på vår RSS nyhetsfeed eller bli medlem av vår fan page på Facebook. Ukens Film oppdateres ellers som regel hver fredag.

Kan man laste ned videoer?

Man kan ikke laste ned videoer via Ukens Film. Visse eksterne videosider som leverer innholdet åpner for dette. Men det må i så tilfelle gjøres via disse.

Eksternt innhold/Fjerning av lenker

Ukens Film hverken laster opp eller lagrer noe mediainnhold på våre servere eller nettverk. Alt mediainnhold tilhører opphavsrettslige eiere og gjøres tilgjengelig via eksterne videotjenester. Evnt. avtaler og lisensiering for distribusjon av innhold mellom disse og rettighetshavere er et anliggende mellom disse.

Om De representerer rettighetshaver og ønsker linker fjernet til materiale kan De kontakte oss via epost og vi vil våre behjelpelige med å fjerne angjeldende link til materiale. Merk dog at dette ikke vil fjerne mediainnholdet fra de eksterne sider der de ble gjort tilgjengelige, feks. YouTube, Google Video og Megavideo. Ukens Film har ingen tilknytning til, eller ansvar, for disse tjenestene, og henvendelser angående å fjerne materiale må rettes til disse.