no se dk uk Søndag 18. November 2018

Dagens Sitat

quote Kvinner gleder seg over komplimenter; menn tror til og med på dem.  quote
- Mikal Rode 

Rabattkode!

20% rabatt på alle produkter hos Blush.no ved bruk av rabattkoden 20PROSENT
peter
buffy
spill
facebook
Plus500

Meny

Nordisk Tribun
Forsiden
Gratis Spill
Ukens Film
TV Guide
Quiz
Tips en venn
Kontakt Oss
Sett som Startside

quiz
film
tv

Den Første Verdenskrig
Den 11. i 11. klokken 11 i 1918 stilnet kanontordnen over Flandern og Nord-Frankrike. Det som fire år tidligere hadde vært frodige åkre og idylliske landsbyer i et av Europas mer velstående og idylliske hjørner, var forvandlet til en mellomting mellom et månelandskap og et slakterhus. Og da det hele var over var det egentlig ingen som kunne si de hadde vunnet noe som helst.

Det er gode argumenter for å påstå at det var denne krigen som på godt og vondt skapte den moderne verden, og er den hendelsen som skilte oss fra den Victorianske tiden og den Europeiske kulturen som strakte seg bakut hele veien til Rennesansen. Det moderne Europa fødtes i skyttergravene.

Da det hele var over var det ikke så mye fordi noen av partene hadde vunnet, men at alle parter var årelatt til utmattelsen. Alt dette, elendigheten og lidelsen i skyttergravene, det politiske og sosiale kaoset det utløste over hele verden, og de ufattelige økonomiske tapene skulle vise seg å bare legge grunnlaget for av oppfølgeren et par tiår senere, Den Annen Verdenskrig.

I 2003 produserte BBC Channel 4 en 10 episoders dokumentarserie om Den Første Verdenskrig basert på Professor Hugh Strachans verk som ikke bare gir en grundig innføring i historien og hendelsesforløpet på slagmarker fra Asia til Afrika, fra Balkan til Belgia, men som også er genuint spennende og underholdende. "Den Første Verdenskrig" er Ukens Film.

BBCs serie om Den Første Verdenskrig fra 2003 - 10 episoder av 50 minutter hver