no se dk uk Søndag 18. November 2018

Dagens Sitat

quote Kvinner gleder seg over komplimenter; menn tror til og med på dem.  quote
- Mikal Rode 

Rabattkode!

20% rabatt på alle produkter hos Blush.no ved bruk av rabattkoden 20PROSENT
peter
buffy
spill
facebook
Plus500

Meny

Nordisk Tribun
Forsiden
Gratis Spill
Ukens Film
TV Guide
Quiz
Tips en venn
Kontakt Oss
Sett som Startside

quiz
film
tv

Stories From the Stone Age
Utvikling, enten det gjelder et økonomisk system, eller evolusjonen av kaldblodige reptiler til varmblodige pattedyr, skjer skjer som regel aldri uten at en krise fremtvinger det.

Et dyr som lever i et stabilt og uforanderlig miljø det er tilpasset til endrer seg lite over tid, om ikke det mijøet forandres. Og vi mennesker er ikke særlig annerledes, uansett hvor stor hjerne vi har. Om forandringer ikke tvinger seg frem, så foretrekker vi å la ting være slik de er, på godt og ondt.

Dokumentarserien "Stories From the Stone Age", som er Ukens Film, forteller historien om hvordan endringer i klima og miljø tvang våre forfedre til å legge om sin livsform og finne opp jordbruk, teknologi og organisajon som la grunnlaget for menneskelig sivilisasjon.

I titusener av år, lenger enn tiden som har gått fra de første byene ble bygget i Sumer og Egypt til vår egen tid, levde de en tilværelse som forandret seg minimalt fra generasjon til generasjon som jegere og samlere i de områdene som vi i dag kaller midt-østen.

Men landskapet de levde i var langt mer fruktbart og grønt enn det er i dag. Slettene var fulle av byttedyr. Og en del steder vokste visse typer av gress villt som var spiselig. Det var disse gressartene i særdeleshet som kom til å utgjøre grunnlaget for hvordan våre forfedre overlevde da klimaet plutselig vendte til det verre.

Både naturlige endringer i klimaet, og endringer som mennesket nå for første gang gjorde i sitt eget miljø tvang dem til å stadig finne opp nye måter å overleve på. Og de oppfinnelsene la igjen grunnlaget for all senere sivilisasjon.