no se dk uk Søndag 18. November 2018

Dagens Sitat

quote Kvinner gleder seg over komplimenter; menn tror til og med på dem.  quote
- Mikal Rode 

Rabattkode!

20% rabatt på alle produkter hos Blush.no ved bruk av rabattkoden 20PROSENT
peter
buffy
spill
facebook
Plus500

Meny

Nordisk Tribun
Forsiden
Gratis Spill
Ukens Film
TV Guide
Quiz
Tips en venn
Kontakt Oss
Sett som Startside

quiz
film
tv

Blood of the Vikings
Om man spør folk om hva de forbinder med Vikingene, selv i deres hjemland i Skandinavia, så er svaret som regel hårete, brutale banditter. Britiske munker skrev om hvordan disse nordmennene kom fra havet og plyndret og voldtok og dro sin vei med gods og slaver.

Men når man graver ned i materialet så oppdager man at angrep fra vikinger langt fra var noe utbredt fenomen. De fleste av dem var handelsfolk, selv om de nok ikke var sky for å sikre seg det ultimate tilbudet, om situasjonen bød seg.

Mange av dem hadde heller ikke bestilt returbillett. De var på jakt etter dyrkbar mark å slå seg ned på, noe som det begynte å bli lite av i de karrige dalførene der hjemme.

I 2001 ble det gjennomført en omfattende genetisk test av folk fra alle deler av de Britiske øyene som ble sammenlignet med prøver fra Skandinavia, for å finne ut hvor mange Briter som faktisk stammet fra vikingene selv.

Svaret var at feks. Skottene, lenge sett på som en av de delene av øyene som hadde bevart sin Keltiske arv relativt uforandret siden tiden før selv den Romerske invasjonen, faktisk i hovedsak var Anglo-Saxiske, og ikke så rent lite Norske.

BBCs dokumentarserie "Blood of the Vikings", som er Ukens Film, forteller historien om vikingenes utferd til de Britiske øyene og hva som skjedde med dem.