no se dk uk Søndag 18. November 2018

Dagens Sitat

quote Kvinner gleder seg over komplimenter; menn tror til og med på dem.  quote
- Mikal Rode 

Rabattkode!

20% rabatt på alle produkter hos Blush.no ved bruk av rabattkoden 20PROSENT
peter
buffy
spill
facebook
Plus500

Meny

Nordisk Tribun
Forsiden
Gratis Spill
Ukens Film
TV Guide
Quiz
Tips en venn
Kontakt Oss
Sett som Startside

quiz
film
tv

In Search Of The Trojan War
For mer en tre tusen år siden raste en av Midtøstens mange kriger. Denne skulle vise seg å være en av de viktigste i historien, selv om den muligens var fullstendig oppdiktet, for den la grunnlaget for all senere Vestlig sivilisasjon.

Hvordan kan det ha seg at en krig mange forskere tviler på engang fant sted hadde en slik enorm betydning? Grunnen er at en blind Gresk dikter ved navn Homer (som kanskje heller ikke eksisterte, mener noen) en del hundre år senere, under de mørke årene som fulgte den tidlige Jernalderen samlet sammen de mange folkesagn og sanger om den Greske beleiringen av byen Troja ved kysten av det nåværende Tyrkia og smeltet dem sammen til et av verdensliteraturens største verk, "Illiaden".

Dette episke diktet om heltene Achilles, Hektor, Kongen Agamemnon og prinsen Paris, som røvet med seg den vakre Helena fra Hellas, og slik satte i gang krigen, var på mange vis den gamle Greske verdens Bibel. Grekerne, og den antikke kulturen de gav videre til Romerne, og via dem til oss, tok sine grunnleggende idealer fra Illiaden.

I lang tid, helt til en selvutdannet Tysk arkeolog ved navn Heinrich Schliemann som forgudet de gamle Greske sagnene på slutten av 1800-tallet begynte å grave ut på det stedet han trodde Troja en gang hadde ligget, så regnet de fleste med at det hele var dikt og fobannet løgn.

Men Schliemann fant virkelig en by, faktisk flere byer, den ene bygget over den andre. Og et par av dem så virkelig ut til å ha blitt herjet av krig. Men var det Homers Troja?

I 1985 laget den Britiske historikeren Michael Wood en dokumentarserie i 6 deler for BBC hvor han går i fotsporene til Arkeologene og Homers helter for å forsøke å finne sannheten bak mytene.

"In Search Of The Trojan War" er Ukens Film.