no se dk uk Søndag 18. November 2018

Dagens Sitat

quote Kvinner gleder seg over komplimenter; menn tror til og med på dem.  quote
- Mikal Rode 

Rabattkode!

20% rabatt på alle produkter hos Blush.no ved bruk av rabattkoden 20PROSENT
peter
buffy
spill
facebook
Plus500

Meny

Nordisk Tribun
Forsiden
Gratis Spill
Ukens Film
TV Guide
Quiz
Tips en venn
Kontakt Oss
Sett som Startside

quiz
film
tv

In the footsteps of Alexander The Great
I året 335 før Kristus ble kong Philip av Makedonia myrdet, og hans sønn Alexander arvet tronene. Året etter forlot han Hellas og krysset Hellesponten over til den Asiatiske siden av Bosporusstredet for å kjempe mot det enorme Persiske riket. Han skulle aldri igjen komme hjem.

I årene etter marsjerte den unge kongen og hans hær gjennom Midtøsten og de vestlige delene av Asia i et erobringstog uten sidestykke i verdenshistorien.

img
Da han døde i Babylon, knapt 33 år gammel, hersket han over det meste av den dengang kjente Verden.

Og selv om hans imperie gikk i oppløsning nesten før han gikk i graven, så hadde det vidtrekkende følger. Gresk kultur ble spredt langt inn i Asia og la mønster for Buddhistisk kunst helt opp til vår egen tid. Samtidig fikk den Greske, og senere Vesten, direkte kontakt med de gamle sivilisasjonene i Østen.

Alexanders korte liv ble en legende i flere kulturer, han ble både djevel og idol. Og det er vanskelig, ikke minst sett fra vår egen tid, å skape et fullstendig og rettferdig bilde av mannen selv. Men det er ingen tvil om at han var en av historiens mest betydelige mennesker.

I sin prisbelønte dokumentarserie for BBC "In the footsteps of Alexander The Great" følger den Britiske historikeren Michael Wood i fotsporene til Alexander Den Store gjennom Hellas, Midtøsten og Asia.