no se dk uk Søndag 18. November 2018

Dagens Sitat

quote Kvinner gleder seg over komplimenter; menn tror til og med på dem.  quote
- Mikal Rode 

Rabattkode!

20% rabatt på alle produkter hos Blush.no ved bruk av rabattkoden 20PROSENT
peter
buffy
spill
facebook
Plus500

Meny

Nordisk Tribun
Forsiden
Gratis Spill
Ukens Film
TV Guide
Quiz
Tips en venn
Kontakt Oss
Sett som Startside

quiz
film
tv

Gaslight
Rundt forrige århundreskifte blir Alice Alquist myrdet i sin bolig i Thornton Square 9 i London, og hennes juveler forsvinner. Hennes unge niese Paula (Ingrid Bergman) blir sendt vekk til Italia for å studere. Og huset blir stående tomt.

Ti år senere flytter Paula hjem med sin ektemann, den eldre pianisten Gregory Anton (Charles Boyer). Hun er lykkelig forelsket. Og alt ser ut til å være i sin skjønneste orden. Men så begynner merkelige ting å skje.

img
Hva gjør mannen når han er borte? Hvorfor er politimannen Brian Cameron (Joseph Cotten) plutselig så interessert i ekteparet? Og hvorfor blir stadig gasslyset svakere?

Er Paula i ferd med å miste forstanden og hukommelsen, eller er det noe annet som ligger?

George Cukors regiserte filmen "Gaslight" i 1944, basert på Patrick Hamiltons skuespill. Men det var ikke den første filmatiseringen av historien. Fire år før laget Thorold Dickinson "The Murder in Thornton Square" basert på samme skuespill i Storbritannia.

Da Hollywood-giganten MGM bestemte seg for å lage sin egen versjon kjøpte de rettighetene til den tidligere filmen og trakk den fra sirkulasjon. Ja, de forsøkte faktisk å finne og brenne alle kopier for å utslette alle spor av den, heldigvis uten å lykkes.

Ukens Film er en dobbelt aften, med klassikeren "Gaslight" fra 1944 og den eldre vesjonen, The Murder in Thornton Square" fra 1940.

"Gaslight" (1944)