no se dk uk Søndag 18. November 2018

Dagens Sitat

quote Kvinner gleder seg over komplimenter; menn tror til og med på dem.  quote
- Mikal Rode 

Rabattkode!

20% rabatt på alle produkter hos Blush.no ved bruk av rabattkoden 20PROSENT
peter
buffy
spill
facebook
Plus500

Meny

Nordisk Tribun
Forsiden
Gratis Spill
Ukens Film
TV Guide
Quiz
Tips en venn
Kontakt Oss
Sett som Startside

quiz
film
tv

The Big Heat
- Introduksjon av Henry Midgley

Den Tyske regisøren Fritz Lang laget mange store filmer (feks. mesterverket "Metropolis"), men "The Big Heat" må regnes som en av hans beste fra hans tid i USA.

Det er en gangsterfilm i Film Noir stilen hvor Glenn Ford spiller en ærlig politimannen som opplever at hans familie rammes av anarkiet på gatene omkring ham.

Det er et par store rolletolkninger her - Lee Marvin er skremmende, og Gloria Grahame er både sexy og intelligent. Knapt noen kvinne har tatt seg bedre ut i en liten svart kjole, og ingen andre kunne levert replikker som, "Vi er alle søstre under minken," med samme finesse. Mens Glenn Ford står imellom, uten egentlig å måtte spille, så mye som å stoisk betrakte det hele.

Langs kamera løfter skuespillernes prestasjoner. Ta for eksempel hvordan han følger Grahame når hun danser, eller når Ford konfronterer Marvin i baren. Og legge merke til hvordan hus og leiligheter definerer de forskjellige personlighetene.

Det er Hollywood på høyden det er snakk om, hvor alle elementer, skuespillere, dialog, og en av den tidlige filmens store regisører som ble løftet frem av ny bølge av inspirasjon, faller på plass som delene av et presisjonsmaskineri.

Det er få filmer man med utbytte kan se om og om igjen. Ukens Film, "The Big Heat" er en av dem.