no se dk uk Søndag 18. November 2018

Dagens Sitat

quote Kvinner gleder seg over komplimenter; menn tror til og med på dem.  quote
- Mikal Rode 

Rabattkode!

20% rabatt på alle produkter hos Blush.no ved bruk av rabattkoden 20PROSENT
peter
buffy
spill
facebook
Plus500

Meny

Nordisk Tribun
Forsiden
Gratis Spill
Ukens Film
TV Guide
Quiz
Tips en venn
Kontakt Oss
Sett som Startside

quiz
film
tv

Cosmos: A Personal Voyage
Da den legendariske naturprogramskaperen David Attenborough, som den gang var leder for BBC2, gav grønt lys for Lord Kenneth Clarks "Civilisation", om Vestlig kunst og kultur, la den monumentale serien et mønster for noen av de største dokumentarprogrammer som noen gang er laget.


En remix og musikalsk hyllest til Carl Sagan
To av oppfølgerne var matematikeren Jacob Bronowskis "The Ascent of Man", som var Ukens Film i uke 41 2009, og Attenboroughs egen serie "Life on Earth".

I 1980 inngikk BBC et samarbeid med Amerikansk offentlig fjernsyn om en ny satsning, en 13 episoder lang serie, "Cosmos: A Personal Voyage" med astronomen og folkeopplyseren Carl Sagan om universet og menneskets plass i og forståelse av det.

Selv så mange år etter at den først ble sendt står serien ikke bare fremdeles støtt som en av de beste innføringene i naturvitenskapens historie og betydning, men også som et monument til den humanistiske tankearven og idèen om folkeopplysning.

Serien ble banebrytende for sin tid både på spesialeffekter og seertall, og ble vist i mange land verden over, bla. på NRK i Norge.