no se dk uk Søndag 18. November 2018

Dagens Sitat

quote Kvinner gleder seg over komplimenter; menn tror til og med på dem.  quote
- Mikal Rode 

Rabattkode!

20% rabatt på alle produkter hos Blush.no ved bruk av rabattkoden 20PROSENT
peter
buffy
spill
facebook
Plus500

Meny

Nordisk Tribun
Forsiden
Gratis Spill
Ukens Film
TV Guide
Quiz
Tips en venn
Kontakt Oss
Sett som Startside

quiz
film
tv

The Keep
Annen verdenskrig raser, og Hitlers Tyskland står på høydepunktet av sin makt. Langt unna kampene på Øst-fronten ankommer en gruppe Wehrmact-soldater en liten landsby høyt i de Karpatiske fjellene i Tysklands allierte Romania.

De har blitt beordret å vokte fjellpasset. Og på tross av advarsler innlosjerer de seg i den gamle festningen i nærheten. Men de oppdager etterhvert at de ikke er alene, og at det finnes mer skremmende ting enn dem selv bak de mørke stenveggene.

Michael Mann, som senere skulle skape seg et navn med TV-serien "Miami Vice", den første filmen om Hannibal Lecter, "Manhunter", og "Den Siste Mohicaner", var en relativt uerfaren regisør da han gav seg i kast med "The Keep" basert på F. Paul Wilsons roman. Det skulle vise seg å bli en ulykkelig opplevelse.

Settet ble rammet av dødsfall og uhell. Og da Mann, som også skrev manus og åpenbart brant for prosjektet, til slutt leverte en tre timer lang film til studioet, så opplevde han alle regisørers mareritt. Paramount ønsket tydeligvis en ordinær skrekkfilm for et popcornspisende ungdomspublikum. Istedet satt de med en mørk moralsk vanskelig og symboltung koloss som kanskje ville vært salgbar i dag, men som tidlig på 80-tallet så ut som tomme kinokasser.'

Manns tre timers film ble beskjært med motorsag ned til 96 minutter, noe som resulterte i at filmen vi kan se i dag har merkbare huller i historien og en del brå og unaturlige overganger. Studioet ønsket å lage en mer enkel og lettfattelig film, men endte opp med en som i realiteten var vanskeligere å følge.

 Filmen ble da også en flopp da den ble sluppet på kinoene, og har ikke engang blitt sluppet på DVD. Den sirkulerer i dag kun i bootleg-utgaver basert på den gamle laserdiskversjonen eller VHS-kopier med relativt lav billedkvalitet.

Cineaster har lenge drevet kampanje for at studioet og Mann skal legge konfliktene til side og slippe en Director's Cut versjon av filmen, slik at publikum endelig kan se filmen slik den var ment å være i sin fulle lengde.

Men selv med alle sine mangler så er "The Keep" et fasinerende verk som på mange måter var før sin tid.