no se dk uk Søndag 18. November 2018

Dagens Sitat

quote Kvinner gleder seg over komplimenter; menn tror til og med på dem.  quote
- Mikal Rode 

Rabattkode!

20% rabatt på alle produkter hos Blush.no ved bruk av rabattkoden 20PROSENT
peter
buffy
spill
facebook
Plus500

Meny

Nordisk Tribun
Forsiden
Gratis Spill
Ukens Film
TV Guide
Quiz
Tips en venn
Kontakt Oss
Sett som Startside

quiz
film
tv

Portrait of Jennie
Det er få skuespillere fra Hollywoods gullalder som kunne vise til en like imponerende merittliste som Joseph Cotten, med roller i klassiske filmer som "Citizen Kane", "Gasslys" (Ukens Film i uke 36, 2009) og "Den Tredje Mannen". Men alikevel er han i dag nesten fullstendig glemt.

En forklaring er nok at han ikke var mannen for de store eller utpregede faktene. Han spesialiserte seg på rollen som Hvermannsen, den allminnelige sliteren som ofte representerte publikums perspektiv i historien. Men nettopp hans avdempede rolletolkninger, i kontrast til samtidige filmstjerners ofte noe maniske og manierte stil, burde på mange måter appellere sterker til nåtidens smak enn mange større stjerner fra denne tiden.

I William Dieterles filmatisering av Robert Nathans novelette, "Portrait of Jennie" fra 1948, spiller han maleren Eben Adams som stadig møter den samme kvinnen, Jennie Appleton (spilt av Jennifer Jones). Men det merkelige er at selv om han ser henne med kort tids mellomrom, så ser hun ut til å bli eldre med unaturlig hastighet.